LOCATIE BIJEENKOMSTEN

Rabo Theater De Meenthe
Stationsplein 1
8331 GM, Steenwijk

0521 - 514004

Of neem contact op voor meer informatie


Steenwijk, 16 november 2021,

Aan al onze belangstellenden voor de filosofie in de actualiteit

Op 30 juni ’21 konden wij u berichten over het nieuwe programma van lezingen en voordrachten voor het seizoen oktober 2021 t/m april 2022.

We begonnen met Stine Jensen over "De kunst van het falen". Deze avond was een groot succes met 146 deelnemers! Stine komt graag weer terug. Laat het ons weten via het contactformulier op deze website als u Stine graag terug ziet komen. Misschien kent u haar werk en kunt u zelfs een onderwerp voorstellen.

De volgende lezing zal worden gegeven door Ron Muijzer op woensdag 24 november 2021; om 20:15 uur.
Onderwerp: "Spinoza als coach in rampjaren".
Deze titel werd in mei 2019 al afgesproken, maar lijkt voor de laatste twee jaren wel zeer van toepassing

Het relatief korte leven van de 17e-eeuwse filosoof Benedictus de Spinoza (1632-1677) kende vele momenten van repressie, rampspoed en ellende. Spinoza ontwikkelde desondanks een positieve levensvisie, in eerste instantie om zelf geestelijk het hoofd boven water te houden. Maar ook vele tijdgenoten werden geïnspireerd door zijn ideeën. Ook nu, pakweg 350 jaar na Spinoza’s dood, zijn zijn inzichten nog actueel en bruikbaar:  ook wij, moderne wereldburgers, geconfronteerd met de ene crisis na de andere, kunnen er nog veel aan hebben.

Wij hopen u ook bij deze lezing te ontmoeten!

Met de Coronacheck-app (voorwaarde voor toegang tot theaters) kunnen wij vele bezoekers van onze lezingen en voordrachten ontvangen.

Meer informatie over ons programma kunt u ook inzien via deze website;

https://www.filosofischcafesteenwijkerland.nl/Agenda/lezingen.

Kaartverkoop á € 10,-,  kunt ook via onze website benaderen. U wordt dan direct gekoppeld aan de website van De Meenthe om daar te kunnen reserveren.

Eerder gekochte toegangskaarten zijn nog steeds geldig tot op de datum dat de spreker de voordracht zal houden.

Als u vragen/opmerkingen of suggesties heeft, dan vernemen wij die graag als een antwoord op dit bericht of via de keuze “Contact” van de website

https://www.filosofischcafesteenwijkerland.nl/Contact

Wij wensen u alles wat goed is toe en hopen u snel weer te ontmoeten!

Een hartelijke groet namens het bestuur van het Filosofisch Café Steenwijkerland,

Jan Berk

FCS

Onze missie

De missie van de stichting filosofisch café Steenwijkerland is, voor een zo breed mogelijk publiek, de filosofische denkbeelden over traditionele filosofie en actuele maatschappelijke ontwikkelingen aan te reiken door middel van voordrachten door sprekers. Het filosofisch café...…….

Lees meer >

 

Steun ons

Het Filosofisch Café Steenwijkerland is voor haar continuïteit afhankelijk van opbrengsten van lezingen, subsidies en donaties.    Waardeert u de activiteiten....

Lees meer...>