Frank Meester

25 januari 2023 om 20:00 uur
Theater De Meenthe te Steenwijk
Bestel uw toegangsbewijs hier.

 

Onderwerp: Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen

Als je je bureau opruimt en alles keurig in een categorie probeert te stoppen, zit je altijd met wat restproducten die je nergens kwijt kunt.

De perfecte ordening bestaat eigenlijk niet. Dat is tenminste wat Frank Meester beweert in zijn boek Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie. Als het ons al niet lukt om ons bureau perfect te ordenen, zal het dan ooit lukken om een consequent verhaal te vertellen over hoe de wereld in elkaar steekt? En wat is nog een goed leven in een inconsequente wereld? In zijn lezing zal Meester in gaat op dergelijke vragen.

 

Biografie:

Frank  Meester (1970) is filosoof, schrijver en opiniemaker. Van zijn hand verschenen meer dan tien boeken, waaronder Zie mij. Filosofie van de ijdelheid en het onlangs verschenen Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie. Samen met zijn broer Maarten publiceerde hij de bestseller Meesters in de filosofie en had hij een column in de Volkskrant. Met filosoof Coen Simon is hij de initiatiefnemer van de filosofische denktank Nieuw Licht. Meester heeft zijn eigen online-cursusen-en-ideënplatvorm: burofludo.nl. Hij sprak op grote podia en festivals als LowLands, Brainwash en De Stadsschouwburg van Amsterdam. Samen met Stine Jensen toerde hij langs de Nederlandse theaters met Het opvoedcircus en hij verschijnt vaak in de media:

https://www.youtube.com/watch?v=SR6LbvCyLjs

Ronald van Raak gaf Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen vier sterren in de Volkskrant. NRC schreef over dit boek: ‘Aantrekkelijk en zeer geestig geschreven […] Mooie verhalen en geweldig geschreven.’

Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen stond op de shortlist van de Socratesbeker, de prijs voor het meest prikkelende filosofieboek.

Frank Meester
Activiteit
Frank Meester - 25-01-2023